Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Päronmos...  (läst 7078 gånger)

Gronavagen

  • Inlägg: 1554
    • Uppland
    • 1000 sätt att driva en matte till vansinne- en blogg om att (över)leva med en flock hundar
Päronmos...
« skrivet: 27 jan-11 kl 13:39 »
Kom över ett parti kanstötta och övermogna päron och ska nu koka mos på dem.

Kan jag använda honung istället för socker? Tänkte att det skulle passa bättre smakmässigt till ost.

 

LimJans

  • Inlägg: 9134
    • Dalarna
SV: Päronmos...
« Svar #1 skrivet: 27 jan-11 kl 14:47 »

Gronavagen

  • Inlägg: 1554
    • Uppland
    • 1000 sätt att driva en matte till vansinne- en blogg om att (över)leva med en flock hundar
SV: Päronmos...
« Svar #2 skrivet: 27 jan-11 kl 15:21 »
Tackar! Har allt utom citronerna, men ska definitivt testa denna någon gång.

Potatisblomma

  • Inlägg: 2404
    • Södermanland
SV: Päronmos...
« Svar #3 skrivet: 27 jan-11 kl 15:45 »
Jag har gjort päronmos (med socker) några gånger. Vill mest varna för att hållbarheten är ganska dålig, så jag rekomenderar att du tillsätter atamon, eller fryser in i lagom portioner. Inget kul när moset jäser/möglar  >:(

Men annars är det gott - gärna till filmjölk, faktiskt  :)
Landsflykting i storstan...

LimJans

  • Inlägg: 9134
    • Dalarna
SV: Päronmos...
« Svar #4 skrivet: 27 jan-11 kl 15:49 »
Tackar! Har allt utom citronerna, men ska definitivt testa denna någon gång.

Mina föräldrar fick en burk av den i julklapp, enda problemet var att den tog slut för fort.

Gronavagen

  • Inlägg: 1554
    • Uppland
    • 1000 sätt att driva en matte till vansinne- en blogg om att (över)leva med en flock hundar
SV: Päronmos...
« Svar #5 skrivet: 27 jan-11 kl 15:51 »
Fryser alltid in mos/sylt/saft i lagom portioner, gillar inte att äta konserveringsmedel.

Potatisblomma

  • Inlägg: 2404
    • Södermanland
SV: Päronmos...
« Svar #6 skrivet: 27 jan-11 kl 15:59 »
...och om man vill öka hållbarheten utan atamon eller frys, kan man ta hälften päron/hälften lingon också. Funkar med äppelmos också. Blir ruskigt gott!!  :)
Landsflykting i storstan...


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

490 gäster, 3 användare
torbjorn, gorlan, Anders Flix

* Forum

* Om tidningen Åter



- Åter är en tidsskrift som är tidlös. Ett 5 år gammalt nummer är lika användbart nu som när den kom ut.
Jag har haft väldigt mycket nytta och har fortfarande av tidningen.
/Per

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser