Ja, det verkar ju stämma. Det finns dock faktorer (se nedan) som kan skapa variationer. 50 kg/tacka är väl kanske ett snitt över alla variationer.
Exempel på sådana faktorer är
1) Var i landet man bor. Det bör gå åt mer halm i södra sverige än i norra beroende på att det i regel är kallare i norr. Kallt klimat skapar bättre hygien genom att det inte blir så blött.
2) Vilken byggnad man använder sig av. Oisolerad (men vindskyddad) hall. Detta gör att inomhusklimatet inte bör ligga på mer än ca 3 grader varmare än utomhustemperaturen. Om så är fallet, bör man kolla ventilationen då det finns risk för ett för fuktigt inomhusklimat som kan skapa fuktproblem.
3) Typ av djur. Det går t.ex. åt mer halm å lammande tackor än om det t.ex. bara går lamm i byggnaden. Det kan bli ganska kladdigt efter lammande tackor med moderkakor, blod, fostervatten etc, samt att de dricker mycket för att ge di åt sina lamm och kissar därmed också en hel del.
4) Tidigt på säsongen kan man behöva halma mer, innan halmbädden har börjat "brinna" ordentligt och suger åt sig fukt i full omfattning.
Etc.
Det finns säkert ännu mer saker, men detta kom jag på nu.