Allt hänger ju på var man bor och hur man löser logistiken. I Skåne finns gott om små slakterier och även charkförädlare. Dessutom verkar befolkningen mer intresserad av bra mat. Grattis Johan P

Tyvärr är det inte lika lätt överallt. Här i Småland är det ganska långt till slakterierna numer. Enklast är om man kan skaffa ett par kontakter (butiker/restauranger) som vill köpa köttet och de fixar själva transporten.
Har sålt en del köttlådor till konsument och brukar ta 80-90:-/kg. I förhållande till att mina djur generellt lever på bete och grovfoder, med smidig utfodring, så lägger jag minimal tid på dem. Har heller inte lagt någon större möda på att leta kunder, utan träffat på intresserade.
Tid för pyssel och klippning t.ex räknas inte in, för det är nöje och annan inkomst (ull). Skinnen är en bonus, som faktiskt efterfrågas mer och mer. Dessutom har vi med utrotningshotade raser faktiskt en mindre ersättning för att djuren växer långsammare. Ser man dessutom till att djuren håller ordning på fina naturbeten, så får man ganska bra ersättning. Vi är dessutom eko, vilket också betalas bättre och bättre av EU
Är det svårt att få ihop lönsamheten, så har man nog en för dyr uppfödningsmodell?