Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Dags för julsillen!  (läst 2002 gånger)

Myrkott

  • Inlägg: 102
    • Östergötland
Dags för julsillen!
« skrivet: 14 dec-10 kl 08:51 »
Jaha, här står jag med min sillhink, men hittar inga roliga recept. Någon som vill dela med sig av sin  favoritsillinläggnng? Senapssill står högst på önskelistan, men alla tips mottages tacksamt!
Blandade höns, ankor och kalkoner. Garvar skinn, kokar fett och sjunger fula visor.

Myrkott

  • Inlägg: 102
    • Östergötland
SV: Dags för julsillen!
« Svar #1 skrivet: 14 dec-10 kl 10:57 »
Ok, nu har jag hittat silltråden i forumet intill...  :)
Blandade höns, ankor och kalkoner. Garvar skinn, kokar fett och sjunger fula visor.

 

Engatorpet

  • Inlägg: 36
    • Skåne
SV: Dags för julsillen!
« Svar #2 skrivet: 15 dec-10 kl 20:03 »
Håller med om att senapssill är en favorit! Jag brukar blanda ca. 1 dl  färskost el. creme fraiche, 1-2 msk senap, finhackad gul lök, dill, lite honung, lite vitvins- el. äppelcidervinäger, salt o peppar. Provade en enkel och god lingonsill i helgen: 1 dl f-ost el. cr. fr., ca. 1/2 dl lingonsylt/rårörda lingon, finhackad rödlök, ev. lite salt . Till dessa recept brukar jag använda 200-300 g sill som jag gravat i 2 1/2 dl vatten, 1/2 dl ättiksprit och 1/2 msk salt i 6-8 timmar.  Smaklig spis!
Bor på klassisk skånegård med gotlandsfår, linderödsgris ,åsbohöns, Svensk gul anka, skånegäss o en massa bi.
Odlar en massa grönsaker o grejar i största allmänhet. "Gör det du tror på o tro på det du gör"  Livet går inte i repris.

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: Dags för julsillen!
« Svar #3 skrivet: 16 dec-10 kl 11:48 »
Man kan gärna grava en större mängd sill, men själva inläggningarna bör göra i mindre portioner, de håller inte lika länge.

Myrkott

  • Inlägg: 102
    • Östergötland
SV: Dags för julsillen!
« Svar #4 skrivet: 18 dec-10 kl 11:57 »
Tackar Engatorpet för receptet! Det ska genast provas!
Blandade höns, ankor och kalkoner. Garvar skinn, kokar fett och sjunger fula visor.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

658 gäster, 1 användare
Rörsbjär

* Forum

* Om tidningen Åter



- Precis som flera andra skriver så är det här en tidning som aldrig tycks bli inaktuell. Det senaste numret är precis lika intressant som det som kom för flera år sen. Att varje nummer har ett sorts register på baksidan som ger en snabb överblick av vad tidigare nummer sedan många år tillbaka har handlat om, gör det lätt att hitta precis vad man vill läsa om just nu.

Har man läs-svårigheter kan man dock ha lite invändning mot det lilla typsnittet och den täta texten, speciellt annonserna och baksidorna med extra liten text mot en flerfärgad bakgrundsbild.
/Jennifer

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser