Här kommer ett kanongott recept på chokladbakelser.Det är hämtat ur boken "Svenska ostar"
150g mörk choklad
125 g fetaost
75 g rumsvarmt smör/margarin
1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
2 dl frysta eller färska hallon
¤ Smält chokladen
¤ Smula ner fetan i en bunke och rör den mjuk
¤ Rör ned smöret lite i taget i fetan och häll sen i sockret
¤ Vispa ned äggen (ett i taget)
¤ Rör i chokladen och mjölet
¤ Födela smeten i muffinsformar och tryck ned några hallon i varje
¤ Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 15 min
¤ Låt svalna,ät och njut
Den mängd feta man har i sätter ingen smak men den ger sälta som bryter av de syrliga hallonen samt att den ger en härligt "kladdig" konsistens och så förstärker den smaken av choklad.