Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Lamm/fårsmak  (läst 8695 gånger)

larsw

  • Inlägg: 1878
    • -
    • Ängsjödal Gård
SV: Lamm/fårsmak
« Svar #20 skrivet: 17 aug-08 kl 12:37 »
Å bara för att vara lite bror duktig så köpte jag ett 100 pack latexhandskar på apoteket idag. Bockjakten börjar ju på lördag....

Helt riktigt, speciellt de delar med fett å kanske främst färsen.

100 pack? Det blir många rådjur.

Jag fryser in malköttet i bitar, och maler det direkt innan tillagning istället. Bättre hållbarhet och hygien på det viset. Oavsett om det är får/lamm eller vilt.
Pyttebrukare och månskensbonde. 25ha. Sätila. Heteronormativ gift man.

leifhh

  • Gäst
SV: Lamm/fårsmak
« Svar #21 skrivet: 18 aug-08 kl 12:40 »
100 pack? Det blir många rådjur.

Ännu så länge inte ett enda rådjur, däremot gick det åt 7 handskar vid hanteringen av senaste lammet så åtgången är strykande.

Kerstin Linnea

  • Inlägg: 571
SV: Lamm/fårsmak
« Svar #22 skrivet: 29 aug-08 kl 16:41 »
Någon som testat att flå lamm på samma sätt som kanin där man bara skär runt bkabenen lår och anus och sen "drar av allt"  ???

Attes matte

  • Inlägg: 4331
    • Jämtland
SV: Lamm/fårsmak
« Svar #23 skrivet: 29 aug-08 kl 19:11 »
Någon som testat att flå lamm på samma sätt som kanin där man bara skär runt bkabenen lår och anus och sen "drar av allt"  ???

Är det inte det som kallas att tubflå...?  ???

/Sara
Renoverings-bloggen: www.flatcoated.se/racksjon
Atte-bloggen: www.flatcoated.se/blog

larsw

  • Inlägg: 1878
    • -
    • Ängsjödal Gård
SV: Lamm/fårsmak
« Svar #24 skrivet: 29 aug-08 kl 20:33 »
Någon som testat att flå lamm på samma sätt som kanin där man bara skär runt bkabenen lår och anus och sen "drar av allt"  ???

Man skär upp buken och tar ut innehållet. Sedan skär man ju bara runt halsen och vid benen, i övrigt drar av allt. Iaf om man vill ha lammskinn.
Pyttebrukare och månskensbonde. 25ha. Sätila. Heteronormativ gift man.

 

Birgit

  • Inlägg: 2897
SV: Lamm/fårsmak
« Svar #25 skrivet: 30 aug-08 kl 12:09 »
Ja, lamm ska ju flås som larso beskriver. Det är ju förutsättningen om skinnen ska gå att bereda.

Tror fortfarande också att man måste testa olika fårraser + olika uppfödning + olika ålder vid slakt för att få grepp om vad man tycker smakar dåligt med köttet.

Angående griskött leifhh: har du provat Linderödssvin som fått gå ute o böka hela livet? Det är gott det ;) T.om fettet slinker ner, något jag annars är superpetig med.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

556 gäster, 1 användare
alternaiv

* Forum

* Om tidningen Åter



- Som alltid mycket nöjd. Stycket med "Att ta vara på en gris" var kanon på alla sätt! Gillar nybörjarbreven mycket.
/Marie Mårtensson

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser