Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Frusna hönor?  (läst 2886 gånger)

admin

  • Administratör
  • Inlägg: 631
    • Alternativ.nu
Frusna hönor?
« skrivet: 14 sep-03 kl 01:23 »
SARA
 To 11 Okt, 2001 - 14:44
--------------------------------------------------------------------------------
Fryser höns ihjäl om de sover ute i ett träd hela vintern? Vi har försökt att få in våra höns i deras lilla hus, haft dem instängda i en vecka(stackarna), om natten, men de vill bara sova i trädet.
 
Ronny Olsson
 Ti 16 Okt, 2001 - 13:58
--------------------------------------------------------------------------------
Hej Sara!
Ja, tyvärr så kommer de troligen att frysa ihjäl om du inte tar in dem. Det är lättast med hjälp av stege och ficklampa när det blivit mörkt om de inte har för vana att gå in och äta någonstans där du kan ta dem. Felet är att de vant sig vid att träa och då känner de sig trygga där på natten. Vilda höns gör så. Det borde gå att vänja dem om du ger dem möjlighet till utevistelse i tex en liten hönsgård som du gör av nät, även tak. Det är viktigt för dem med utevistelsen. Höns förfryser kam och slör vid ca 20 minusgrader. Vid ännu lägre temperaturer kan de frysa ihjäl. Nu beror det ju lite grann på hönsras och var du bor, men jag tycker att du skall ta in dem och vänja dem vid detta så fort som möjligt nu innan vinterna kommer!
 
Helena
 Fre 26 Okt, 2001 - 18:34
--------------------------------------------------------------------------------
Kan kanske vara lättare om man ser till att de har "flytande" vatten i "hönshuset". Utan vatten har de svårt att klara sig i vilket fall som helst.
 
Ronny Olsson
 Lö 27 Okt, 2001 - 10:54
--------------------------------------------------------------------------------
Jo, frostritt inomhus är att rekommendera av flera olika anledningar, bl.a. att inte vattnet fryser.
 


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

180 gäster, 4 användare
Ett svart får, ärt, NESSEN, torpjens

* Forum

* Om tidningen Åter- Den nya tidningen var t.o.m. skön att hålla i.Har även omslagets papper blivit lite annorlunda? Jag skriver lite annorlunda eftersom det är trevlig igenkänning i det som är väsentligt-nyttig läsning.Från min Växjöhorisont så var det trevligt att se Maja Söderberg och Nybrukarna. Lycka till med fortsättningen!
/John Moberg

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser