Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Jättestor nötstek (Angus)  (läst 2562 gånger)

Sommartorparn

  • Inlägg: 2834
Jättestor nötstek (Angus)
« skrivet: 26 okt-07 kl 11:44 »
Har just varit och hämtat eko-kött hos bonden och tror att jag har lyckats lura ut vilka delar som vilka. Nu är det en jätte-jättestor stek i paketet, som jag inte vet vad jag ska göra med. Det är väl lite synd att skära den i mindre bitar (hade egentligen tänkt göra Boeuf Bourginogne i helgen), men den får definitivt inte plats hel i min gryta. Hittar inget recept på ugnsstekt nötstek. Fast egentligen skulle jag nog vilja tillaga den med rödvin och funderar på om jag skulle dela den i två bitar i alla fall, för då får den nog plats i grytan. Vad gör ni med jättestora fina köttbitar?

Potatisblomma

  • Inlägg: 2404
    • Södermanland
Re:Jättestor nötstek (Angus)
« Svar #1 skrivet: 27 okt-07 kl 01:11 »
Vad gör ni med jättestora fina köttbitar?

Delar dem  ;D  8)

Då blir det fler ganska så jättestora fina stekar!
Landsflykting i storstan...

norlin

  • Inlägg: 2
    • Södermanland
Re:Jättestor nötstek (Angus)
« Svar #2 skrivet: 14 nov-07 kl 14:29 »
Varför inte prova att göra porterstek. Det blir alltid gott. Har gjort det på alla möjliga köttbitar som jag haft i frysen. Vildsvin,lamm, hjort & oxe.Vinet skall ej föraktas. Drick det tilll i stället.

Hönsmamma

  • Inlägg: 123
Re:Jättestor nötstek (Angus)
« Svar #3 skrivet: 13 dec-07 kl 11:52 »
Gör "Tjälknöl" det är både enkelt och gått och klarar sig själv..  :P
Jag & gubben har bland annat: Ancona, Araucana, Australorp, Brahma, Brakel, Faverolle, Friesen, Fönix, Hollende hoens, Holländska Vithättor, Isbar, Jersey Jätte, Kochin, Lohmann, Maran, Millie Fleur, Silke, Svarthöns,Sussex, Wyandotte,
Mysk-ankor och Kinesiska knölgås, Amerikansk gul gås och katte

 

gust1880

  • Inlägg: 52
Re:Jättestor nötstek (Angus)
« Svar #4 skrivet: 21 dec-07 kl 15:26 »
Dela steken på längden i önskat antal och gör örtagårdsstekar. Går jättebra att frysa in i lagen och ta fram vid senare tillfällen. Jag brukar låta steken bli 70 grader då jag vill ha lite mer genomstekt stek. Den blir röd i alla fall.

Örtagårdsstek

1 ½ kg rostbiff eller innanlår
1 ½ tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar

Gnid in köttet med salt och peppar. Stek köttet i 125ºC i ca 2 tim tills termometern visar 60-70ºC.

Örtlag:
1 l vatten
½ dl salt
1 gul lök
2 krossade vitlöksklyftor
½ msk krossade svartpepparkorn
2-3 msk torkade örtkryddor
1 knippa persilja

Koka upp vatten och salt. Tillsätt övriga ingredienser. Låt lagen kallna.

Lägg i det varma köttet i lagen och låt ligga 4-5 tim eller över natten.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

632 gäster, 2 användare
Helena Wätte, Staem

* Forum

* Om tidningen Åter



- Superbra tidning, väldigt intressanta artiklar.
/ Jimmy

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser