Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Koka benbuljong  (läst 1701 gånger)

Lanthushållet

  • Inlägg: 4
Koka benbuljong
« skrivet: 09 nov-15 kl 18:33 »
Benbuljong brukar ju oftast kokas på nöt-ben, men varför? Är det bättre smak eller mer välgörande?
Går det lika bra att koka på ben från gris eller får?

Gilbert

  • Gäst
SV: Koka benbuljong
« Svar #1 skrivet: 09 nov-15 kl 18:43 »
Det fungerar med stora ben från vilken fyrbent som helst, älg, hjort, nöt, får, gris etc.

http://www.alternativ.nu/index.php?topic=178234.80

 

Peter81

  • Inlägg: 115
    • Södermanland
SV: Koka benbuljong
« Svar #2 skrivet: 11 nov-15 kl 15:26 »
Man kan koka på alla ben. Får lite olika smak och egenskaper.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

691 gäster, 1 användare
eliesandberg

* Forum

* Om tidningen Åter



- Hämtade just ut 11 gamla nummer av tidningen och skrockade välmående när jag öppnade paketet. Det ska bli så intressant att läsa dessa <3 Flera av sakerna känns väldigt aktuella just nu. Har bla funderat på jordkällare, flytta en timring och veganmat för självhushållare. Nu är jag ingen äkta vegan då jag blev lika glad över att ett nummer handlar om beredning av fårskinn men jag äter veganskt.
/Anna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser