Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Torrsaltning  (läst 3394 gånger)

Fårtokig

  • Inlägg: 162
    • Skåne
Torrsaltning
« skrivet: 10 mar-13 kl 15:44 »
Har precis lagt kött i salt för första gången. Fyra olika bitar som väger mellan 8hg o ca 2kg.
Har läst att man bör låta det ligga knappt ett dygn/kg kött.

Tänker jag rätt om jag börjar med den minsta biten o sen plockar upp dem allt eftersom i storleksordning!?

Magda

 

Fnixen

  • Inlägg: 104
    • Öland
SV: Torrsaltning
« Svar #1 skrivet: 23 mar-13 kl 07:21 »
Fan va gott! Jag brukar salta fläsk och sen torka. Biten är till slut så hård så det gnisslar i kniven. Jag brukar torrsalta en vanlig fläskbit i 2-3 dygn.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

1472 gäster, 3 användare
Torkel, Själv är bäste dräng, Nataks

* Forum

* Om tidningen Åter



- Mycket intressanta uppslag! Blev väldigt sugen på att skaffa höns. Efter större delen av renoveringarna på huset är klara så ska jag bannemig också skaffa mig några höns!
/Dennis Bengtsson

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser