Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Torrsaltning  (läst 3724 gånger)

Fårtokig

  • Inlägg: 162
    • Skåne
Torrsaltning
« skrivet: 10 mar-13 kl 15:44 »
Har precis lagt kött i salt för första gången. Fyra olika bitar som väger mellan 8hg o ca 2kg.
Har läst att man bör låta det ligga knappt ett dygn/kg kött.

Tänker jag rätt om jag börjar med den minsta biten o sen plockar upp dem allt eftersom i storleksordning!?

Magda

Fnixen

  • Inlägg: 104
    • Öland
SV: Torrsaltning
« Svar #1 skrivet: 23 mar-13 kl 07:21 »
Fan va gott! Jag brukar salta fläsk och sen torka. Biten är till slut så hård så det gnisslar i kniven. Jag brukar torrsalta en vanlig fläskbit i 2-3 dygn.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

767 gäster, 1 användare
Hantverkare92

* Forum

* Om tidningen Åter



- Hämtade just ut 11 gamla nummer av tidningen och skrockade välmående när jag öppnade paketet. Det ska bli så intressant att läsa dessa <3 Flera av sakerna känns väldigt aktuella just nu. Har bla funderat på jordkällare, flytta en timring och veganmat för självhushållare. Nu är jag ingen äkta vegan då jag blev lika glad över att ett nummer handlar om beredning av fårskinn men jag äter veganskt.
/Anna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser