Hm, låt se;äppelringar- smält fett och rör i socker och låt bubbla upp, stek äppelringarna mjuka och när dom är klara dra av stekpannan och pudra i lite vanilj, den blir gärna besk om den blir för varm, därför är det säkrast att ha i det när det är färdigt.
Äppelkaka: smält 150 gram fett, låt svalna något. Häll i 1/2 dl. mjölk. Blanda 2 dl socker mjöl(gissar nu för jag har inte receptet här) ungefär 2 dl, 2 tsk bakpulver,2 tsk vaniljsocker. Rör ihop och blanda ner smöet och mjälken, knäck i 2 ägg och rör. Smeten ska vara rätt så lös.Blir den för lös ha i mera mjöl. Tryck ner äppelklyftor, in i ugnen i 175 grader i 25-30 minuter, prova med sticka. Kakan blir rätt saftig(läs fet) och mår bra av att stå en stund. Obs, jag har inte det korrekta receptet då jag inte är hemma.