Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Salta redan rökt fläsk  (läst 1594 gånger)

Katharina K

  • Inlägg: 293
    • Västergötland
Salta redan rökt fläsk
« skrivet: 02 aug-10 kl 20:31 »
Vi har kommit över en del rökt fläsk som blivit "glömt" att salta innan rökningen. Kan man salta det efteråt? hur gör man i så fall?

 

Existens?

  • Gäst
SV: Salta redan rökt fläsk
« Svar #1 skrivet: 14 aug-10 kl 17:30 »
Lägg det i vanlig saltlag 11%.  (6 dl salt till 5 liter vatten ). Eftersom det redan är färdigt så kan du ju ta upp det och smaka av när det börjar kännas lagom. Resultatet blir säkert inte lika kul som det egentligen ska vara, men  fullt ätbart, förstört lär det ju inte bli iaf..

Annars är ju alternativet att skiva det och salta när man äter..


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

530 gäster, 7 användare (2 dolda)
torbjorn, Själv är bäste dräng, gorlan, Lilla i, mulen

* Forum

* Om tidningen Åter



- Superinspirerande! Nu är jag prenumerant!
/ Pia T

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser