1,2 kg socker räcker

Gör du Rümtopf ska du inte ta blåas bär de färgar alltihop. Tänk på att det som kommer i först blir starkast i smak.
Jag har lagt i alla bären på en gång även med kärnorna i, det är gott. Än godare är det med åduvi hur det nu stavas och socker och persikokärnor och mandlar.
En annan höjdare är persikokärnor 2/3, biggarraukärnor 1,5 dl, mandlar 0,25 dl, en kanelstång, svartvinbärsblad 25 st, smulgubbar 1 dl, en kappsel kardemummakärnor, cognac som täcker kärnor och övrigt och så mycket socker som kan lösas i cognacen. Bestäm vätskenivån först och lös sockret skaka burken med sockret i. Lägg i kärnorna och det övriga... Låt gärna stå i fönstret de första veckorna. Det går även fylla på med ingredienser vart efter som det är säsong... Vill du göra likören efter bärsäsongen kan du frysa in kärnorna vartefter men däremot bör nog svartvinbärsbladen läggas i spriten när de är som finast dvs före midsommar...
Denna likör påminner om pepparkaka och glögg...fruktig mums. Enbart persikokärnor och socker och sprit blir gott till glass.