Langos såklart!
Blanda ner lite mjöl i moset, lite salt om du inte redan haft i det. 25g jäst. Konsistensen skall vara lite kladdigare än vanlig vetedeg. Låt jäsa ca 30 min innan du formar langos eller efter. Platta ut degen i 1 cm tjocka avlånga rundlar i handflatan. Handflatan är för övrigt ett bra mått på hur stora man skall göra.
Ta en djup gjutjärnspanna om du inte har en fritös och fyll med olja, 4-5 cm djup så att langosen täcks av olja och kan flyta upp mot ytan när de är klara. Lägg i dem när oljan är riktigt het. Testa gärna med en liten bit deg. Om det bubblar och fräser då är oljan tillräckligt varm.
Fritera langosen tills de flyter (de kan få bubblor som du trycker sönder med en hålslev) och fått en lätt gyllenefärg.
Servera dem direkt med tex gräddfil, svart eller röd kaviar, rödlök och riven god ost på. Eller gräddfil, skinka, hackad ananas och riven ost.
Eller varför inte Tzatziki och svart kaviar eller räkor eller.... man kan ha en massa olika mumsiga toppingar på dem

Här hemma äter vi lätt två men trycker gärna i oss tre

Sen är det total langos koma.
Deg som inte används kan frysas, gärna redan formade och frys dem med smörpapper i mellan. Friteras senare frysta.
Så ini norden gott!
Var bara tvungen att lägga in en bild