Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Tryckkokning!  (läst 3052 gånger)

Wernher Hingsk

  • Gäst
Tryckkokning!
« skrivet: 26 jul-11 kl 16:54 »
Hej!
Vilket tryck är det i en (normal) tryckkokare, och brukar man förändra trycket för olika livsmedels tillredning? Finnes tabeller över rekommenderat tryck? Om denna fråga ställts tidigare : påpeka gärna det för mig!
Hälsningar!   W H

Edgar

  • Inlägg: 3246
    • -
    • Kennel Hustomten
SV: Tryckkokning!
« Svar #1 skrivet: 26 jul-11 kl 17:34 »
Temperaturen blir runt 120 grader i en modern tryckkokare, vilket torde motsvara ett tryck på ca 2 till 2,5 bar.

Wernher Hingsk

  • Gäst
SV: Tryckkokning!
« Svar #2 skrivet: 28 jul-11 kl 16:26 »
Hej!
Tack,"Edgar!"
W  H

 

Edgar

  • Inlägg: 3246
    • -
    • Kennel Hustomten
SV: Tryckkokning!
« Svar #3 skrivet: 20 aug-12 kl 22:18 »
50 resp 90 kPa i ditt sammanhang är övertrycket utöver det normala lufttrycket. Vid 50 kPa kokar vatten vid ca 80 grader. 115 grader är säkert rätt.

Men, en kökstryckkokare är inte särskilt ändamålsenlig för konservering. Den är avsedd att laga mat i. Det torde inte gå ner mer än en eller två burkar i den.

I en konserveringsapparat (som dock använder 100 grader) går det ner 15 - 20 burkar tror jag.



 


Dela detta:

* Inloggade just nu

624 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Tycker det verkar vara en mycket innehållsrik tidskrift. Användbara tips och råd för den nyfikne och för de som vill utveckla sitt bruk med hand och hjärta. Tack!!
/Märit Newberg

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser