Det finns en produkt som heter "Glasrens" eller "Bryggrens" beroende på fabrikat. Används vanligen när man rengör kärl och redskap för hembryggning.
En del använder svavel (E224, kaliumdisulfit, "vinsvavla" kärt barn...) eller klorlösning.
Glasrens består av kaliumdisulfit, klor och nån typ av "soda".
Jag brukar använda vanlig kaustiksoda för rengöring av bryggutrustning, blir garanterat rent och är varken giftigt eller miljöfarligt. Däremot får man vara försiktig då medlet är frätande i koncentrerad form och efterskölja allt noga och flera gånger. Saker av glas blir dessutom ruskigt hala vilket kan vara farligt när man diskar stora glasdamejeanner.

F.ö. håller jag med torbjörn, noggrann diskning, koka i vatten eller sterilisera burkar och flaskor i ugnen samt storstädning av köket i god tid före man börjar. Det kommer man långt på utan att behöva gå till överdrift.