Tipsa på plocksidan i nästa Åter!
Goda nyheter, smarta självhushållarknep och roliga händelser.
Maila petter@alternativ.nu Gärna med bild.
Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Blomkålssvamp tillagning  (läst 18193 gånger)

Guld

  • Inlägg: 639
  • Samlar på hantverkstekniker...
    • Västergötland
Blomkålssvamp tillagning
« skrivet: 18 sep-10 kl 22:10 »
En bekant har plockat två blomkålssvampar. Hur ska han tillreda dem? Vad är godast/lämpligt?
Låt kunskap och erfarenhet följa oss alla in i framtiden...låt gamla kunskaper spridas och ge nya erfarenheter till nya generationer med lite nya grepp och idéer, för bevarandet av kultur och tradition för framtiden... och för själsligt välmående i allmänhet....

ripper

  • Inlägg: 100
    • Västergötland
SV: Blomkålssvamp tillagning
« Svar #1 skrivet: 18 sep-10 kl 22:13 »
tycker nog att gräddstuvade e bäst!! Tillreds som vanlig svampstuvning :P
Det ska va gött å leva!! Aaaaaannars kan det kvetta!!!

tinna.m

  • Inlägg: 2451
    • Skåne
SV: Blomkålssvamp tillagning
« Svar #2 skrivet: 19 sep-10 kl 08:31 »
R de riktigt fina är de goda råa.
Smörstekta är aldrig fel med "fast" svamp, som tex blomkålssvamp.
Mest Blues & Jazz i huvet. Bakmes&Snoa. Åså Country

PSC

  • Inlägg: 27
    • Småland
SV: Blomkålssvamp tillagning
« Svar #3 skrivet: 25 sep-10 kl 19:02 »
Stuva, lägg på macka, in i ugnen 10 min. Mumsigt!

Neiklot

  • Gäst
SV: Blomkålssvamp tillagning
« Svar #4 skrivet: 29 sep-10 kl 22:53 »
Skiva i lagom skivor och stek i smör/olja tills dom fått lite färg.
På med lite salt (gärna flingsalt) och avnjut. :)

Jag har inte provat men jag tror det skulle bli gott om man skivar, panerar och steker dom.

Dom är ju rätt fasta och lite "biffiga"...



(Ps. Fördärva INTE finfin blomkålssvamp genom att stuva den!)

Norskan på Hasslö

  • Inlägg: 27
    • Blekinge
    • Mitt lilla paradis
SV: Blomkålssvamp tillagning
« Svar #5 skrivet: 29 sep-10 kl 23:50 »
Friterad. Salt och peppar. Gärna persilja till slut.

Funkar kanon tillsammans med struts.

Åt blomkålsvamp för första gången i går - och det blir INTE siste :)

Wenche
Reparerar min själ och hälsa på Lilla Hawaii. Bor själv med 3underbara katter, 3 Tibetanska Spaniels och ca 40 fascinerande fiskar.

grisslan

  • Inlägg: 343
    • Skåne
SV: Blomkålssvamp tillagning
« Svar #6 skrivet: 05 jan-14 kl 00:19 »
Friterad i tempurasmet tycker jag är ett av dom bästa sätten att avnjuta blomkålssvamp på.
Gillar även skarpt att göra pastasås med den, gärna då med massor av grädde & bacon.
Kom du levandes i hamn var det inget hårt vädeer.

 

Nina Petersson

  • Inlägg: 1
SV: Blomkålssvamp tillagning
« Svar #7 skrivet: 09 okt-19 kl 12:42 »
hittade en blomkålssvamp  blev bara småbitar efter rensning går den att använda endå?

javill

  • Inlägg: 9363
    • Blekinge
    • Glirnashopen
SV: Blomkålssvamp tillagning
« Svar #8 skrivet: Idag kl. 16:38 »
hittade en blomkålssvamp  blev bara småbitar efter rensning går den att använda endå?
Det borde inte vara några problem.  :)
"Passa på och var glada nu. Man vet aldrig när det blir roligt nästa gång."


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter



- Verkar vara en mycket användbar tidning!
/Marcus

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser