Det ser ut som hornlim, en bra limtyp som våra gamla möbelsnickare använde. Ta ett par teskedar av kornen och lägg i en plåtburk du har väl någon konservburk, ta sedan och värm upp lite vatten i en kastrull på spisen och håll ned burken i vattnet när limmet börjar smälta börjar det att LUKTA ILLA det böjar att lukta precis som när man kokar ut kohorn. Du kan ju börja med att ta några korn av limmet i handen och droppa på några droppar rätt så varmt vatten på det då börjar limmet smälta om det nu är hornlim. När man använder hornlim så skall det inte värmas upp till mer än max 60 grader sedan förlorar det helt eller delvis sin styrka, om jag inte minns fel så skall en eller båda limytorna bestrykas med varmt vatten så det är lite enklare med moderna limtyper. Jag vet inte hur ålder påverkar limmet, men fördelen med den här limtypen är ju att man kan plocka isär det man har limmat utan att skada träet nämnvärt, därför är ju också många gamla stolar ganska "rickiga" de är limmade med hornlim och efter många års användande bryts det hårda och spröda limmet sönder. Någon trodde det var schellack, men schellack är mycket tunna och spröda flingor som man löser upp i sprit. Har du fått schellack från det nedlagda färgföretaget var rädd om den den är guld värd.