Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Ströbröd  (läst 6508 gånger)

Gormac

  • Inlägg: 35
    • Uppland
Ströbröd
« skrivet: 05 sep-10 kl 21:05 »
Här kommer en kanske en lite enfaldig fråga, brukar ni här göra ert eget ströbröd hur i så fall.. kan det vara så lätt att bara krossa riva de torra brödkanterna som blivit över...

// G

Sano

  • Inlägg: 851
    • Bohuslän
SV: Ströbröd
« Svar #1 skrivet: 05 sep-10 kl 21:17 »
Precis så lätt är det! Och ja, det brukar jag göra.  ;) Ljust bröd blir bäst, tycker jag.
Vad du gör gör fullt och helt, icke styckevis och delt.

 

Lindelöw

  • Inlägg: 17
    • Skåne
SV: Ströbröd
« Svar #2 skrivet: 06 sep-10 kl 20:44 »
Tidigare lade jag mina brödkanter i underugnen, där de torkade. Sedan rev jag dem till ströbröd. Men jag kunde inte spara det hur länge som helst, i alla fall inte i åravis, för då härsknade det.
Nu har jag köpt min skogsgård. Kommer att fälla varenda granelände, gallra fram lövet och sätta ädellöv. Inser att jag måste ta itu med huset innan jag hinner med skog och djur.
Om jag dessutom hittar just dig här, blev jag glad för det är svårt att dra lakan ensam.

Sano

  • Inlägg: 851
    • Bohuslän
SV: Ströbröd
« Svar #3 skrivet: 06 sep-10 kl 20:54 »
Jag river mina i mandelkvarn, blir minst smulor så.
Vad du gör gör fullt och helt, icke styckevis och delt.

Gormac

  • Inlägg: 35
    • Uppland
SV: Ströbröd
« Svar #4 skrivet: 06 sep-10 kl 21:27 »
Tackar för tippsen ... jag mår alltid lite dåligt av att slänga bröd som blivit för torrt ( tråkigt ) att äta!!!

// G :D

Lokattan

  • Inlägg: 11
    • Västergötland
SV: Ströbröd
« Svar #5 skrivet: 26 sep-10 kl 14:41 »
Men möglar inte ströbrödet, helst om man använder hembakt bröd som inte innehåller något konserveringsmedel?

jenses

  • Gäst
SV: Ströbröd
« Svar #6 skrivet: 26 sep-10 kl 15:44 »
Men möglar inte ströbrödet, helst om man använder hembakt bröd som inte innehåller något konserveringsmedel?
Det är ingen (mögel-)fara, hemmagjort ströbröd innehåller konserveringsmedlet torrhet (se första inlägg).

Malin.S.

  • Inlägg: 539
    • Norge
    • Jordnær mat
SV: Ströbröd
« Svar #7 skrivet: 05 okt-10 kl 19:12 »
Jag lägger alla mina torra skalkar i en djup plåt som står "under" spisen (i lådan för plåtarna). Ibland sätter jag in hela plåten på eftervärmen efter att jag använt ugnen och brödet blir jättetorrt oh har aldrig möglat. När jag har en rejäl mängd så tar jag en runda med köttkvarnen...voila...ströbröd!
Malin

ecojonny

  • Inlägg: 6
SV: Ströbröd
« Svar #8 skrivet: 12 okt-10 kl 12:46 »
Brukar köra det torra brödet i en blender, blir bra ströbröd. Går ju också att hacka upp brödet i krutonger och frysa, ta fram när du ska göra en sallad eller soppa, fräs krutongerna i pannan med lite olja/smör. Hembakt bröd brukar bli goda krutonger, särskilt om det är smaksatt.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

502 gäster, 1 användare
Själv är bäste dräng

* Forum

* Om tidningen Åter



- Precis som flera andra skriver så är det här en tidning som aldrig tycks bli inaktuell. Det senaste numret är precis lika intressant som det som kom för flera år sen. Att varje nummer har ett sorts register på baksidan som ger en snabb överblick av vad tidigare nummer sedan många år tillbaka har handlat om, gör det lätt att hitta precis vad man vill läsa om just nu.

Har man läs-svårigheter kan man dock ha lite invändning mot det lilla typsnittet och den täta texten, speciellt annonserna och baksidorna med extra liten text mot en flerfärgad bakgrundsbild.
/Jennifer

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser