Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Kalkonkycklingar hos höna  (läst 846 gånger)

maunen

  • Inlägg: 216
    • Skåne
Kalkonkycklingar hos höna
« skrivet: 24 jul-10 kl 10:44 »
En höna har kläckt fram 3 kalkonkycklingar men kycklingarna verkar inte förstå att man ska följa med "mamma" och äta utan skriker och springer iväg till en hörna....på så vis kommer de att frysa ihjäl :(.....ja, det ÄR sant kalkoner är urbota dumma, detta är inte det enda beviset jag har på det. Har kläck många i maskin och under värmelampa och det går ju bra, men tydligen tycker de att mamma är stor och farlig, visst de lär sig kanske senare, men de första dagarna är livsfarliga.....är det någon som har tips? Jag får hoppas på det bästa.

Azoo-Lina

  • Inlägg: 7328
  • Jag kan inte allt. Men väldigt mycket ;-)
    • Skåne
    • Fru Laurin
SV: Kalkonkycklingar hos höna
« Svar #1 skrivet: 24 jul-10 kl 13:25 »
Kalkonerna har ju väldigt speciella läten. Förmodligen fattar de inte hönsspråk. Sätt dem under en värmelampa som om de vore maskinkläckta tillsammans med mamman och ev kyckling syskon, så kanske de fattar efter ett par dagar.
Har en underbar gubbe, 4 omöjliga vovvar, 6 busiga katter, lagom många höns och ankor och ett par hundra tusen bin! Läs mer om oss här http://www.frulaurin.n.nu eller här http://oloflaurin.blogspot.com/


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Som alltid mycket nöjd. Stycket med "Att ta vara på en gris" var kanon på alla sätt! Gillar nybörjarbreven mycket.
/Marie Mårtensson

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser