Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Egen kontrollprogram  (läst 1746 gånger)

Osttokig

  • Inlägg: 40
    • Jämtland
Egen kontrollprogram
« skrivet: 01 jul-10 kl 13:39 »
Hur gör man ett egen kontrollprogram?
Jag har letat över hela näten men inte hittat någon man kan få ider från..
Detta är svårt tycker jag....
Boendes i Jämtland.

Ulric Eriksson

  • Gäst
SV: Egen kontrollprogram
« Svar #1 skrivet: 01 jul-10 kl 14:07 »
Det är inte meningen att du ska förstå, vad skulle då konsultena leva på?

ninna b

  • Gäst
SV: Egen kontrollprogram
« Svar #2 skrivet: 01 jul-10 kl 22:15 »
Du kan kolla på kommunens hemsida... där ska finnas tips om hur man gör. www.sverigesgardsmejerister.com har kanske också några tips på sin sida.
Sök på branschriktlinjer på livsmedelsverkets hemsida.
Det ordnas kurser lite här, kan kanske vara bra att gå

Stadsbarn

  • Gäst
SV: Egen kontrollprogram
« Svar #3 skrivet: 02 jul-10 kl 14:46 »
Finns jättebra på eldrimner.com Man kan ladda ner eller köpa i mappform.

Osttokig

  • Inlägg: 40
    • Jämtland
SV: Egen kontrollprogram
« Svar #4 skrivet: 03 jul-10 kl 08:23 »
Ok
Kan du skicka länken??
Boendes i Jämtland.

Existens?

  • Gäst
SV: Egen kontrollprogram
« Svar #5 skrivet: 03 jul-10 kl 09:17 »
http://www.aurorum.se/download/18.7cec93701132104b65f80009960/egenkontroll+enligt+haccp+principerna.pdf

Här får du ju lite ideer, sen får du mer kunskap när du går HACCP utbildningen.

Egenkontrollprogrammet är ju egentligen inget som är hugget i sten, utan man upprättar ett som passar just ens egna verksamhet.  Går igenom sin produktion och försöker skapa en uppfattning om var de kritiska punkterna finns, och dom skriver man då ner med en notering om hur ofta dom ska kollas. Och så då plats för signatur och datum då man kontrollerat.
T.ex om du ska göra mejeriprodukter och köper in mjölk. Då är ju en lämplig kontrollpunkt *temperatur inkommande mjölk*  Då mäter man den varje gång det kommer in mjölk, och noterar datum och resultat.
Kommer det sen nån och klagar på att en ost var sur,eller vad som helst..så kan du gå tillbaka och kolla..hurdan var tempen på mjölken när den kom?  Som ett exempel.

Stadsbarn

  • Gäst

 

Osttokig

  • Inlägg: 40
    • Jämtland
SV: Egen kontrollprogram
« Svar #7 skrivet: 07 jul-10 kl 22:35 »
ok var bra Tack då ska jag börja läsa... :D
Boendes i Jämtland.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

577 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Denna tidning snubblade jag över redan 2002 typ, det bästa att lära sig de mästa. Varje person i detta avlånga land borde läsa denna. Butiker borde ta in dessa... älskar denna tidning. Köpte förut mycket böcker i butiken för många år sedan, men dom kom bort, syrakulturen , ost till husbehov och en del andra.
/ Anna-karin A

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser