Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  gelé som inte blev gelé!  (läst 14894 gånger)

Helen N

  • Inlägg: 27
    • Skåne
gelé som inte blev gelé!
« skrivet: 28 jun-10 kl 07:43 »
Hej,
Inför den kommande skördan tänkte jag rensa frysen lite.  Hittade en påse röda vinbär och gjorde gelé på dem.  Jag gjorde som jag brukar, tyckte det kom rätt mycket saft, blandad in rätt mängd socker, hällde upp i burkar, in i kylen och färdig!  När vi skulle använda den upptäckte vi att gelén hade inte stelnat!  Nu har jag 6 burkar gelé saft!  Vad kan man göra med det?  Känns olustigt att slänga några tips?  Jag är vegetarian så någon gelatin ska det inte vara!
Hjälp!?!

Sano

  • Inlägg: 851
    • Bohuslän
SV: gelé som inte blev gelé!
« Svar #1 skrivet: 28 jun-10 kl 08:28 »
Alternativ 1: Koka nya pektinrika bär (svarta vinbär tex), blanda i den gamla gelén när du häller i sockret och gör ny gelé på alltihop.

Alternativ 2: Koka upp med mer vatten och gör saft. Den kan bli lite klumpig, men garanterat god.  :)

Alternativ 3: Ha i när du gör brunsås mm - jättegott!
Vad du gör gör fullt och helt, icke styckevis och delt.

Helen N

  • Inlägg: 27
    • Skåne
SV: gelé som inte blev gelé!
« Svar #2 skrivet: 28 jun-10 kl 09:39 »
Tack för tipsen!

Gelé i såsen låter jättemums!

tinna.m

  • Inlägg: 2451
    • Skåne
SV: gelé som inte blev gelé!
« Svar #3 skrivet: 28 jun-10 kl 10:20 »
Fruktpektin som förtjockning är veg och finns i butiken. Melatin tex.
Då behövs heller inte så mycket socker.
Mest Blues & Jazz i huvet. Bakmes&Snoa. Åså Country

grimbart

  • Inlägg: 4821
  • fångstman/jägare söker uppdrag!!!
    • Västergötland
SV: gelé som inte blev gelé!
« Svar #4 skrivet: 28 jun-10 kl 10:44 »
koka kräm och häll det på risgrynsgröt istället..
Fjäderfän och kaniner

MissT

  • Inlägg: 596
    • Västergötland
SV: gelé som inte blev gelé!
« Svar #5 skrivet: 24 feb-14 kl 13:27 »
Vilka bra tips. Jag har provat att göra gelé på frysta svarta vinbär, och man bör ta lite mindre mängd vatten så blir det bra.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

469 gäster, 1 användare (1 dolda)

* Forum

* Om tidningen Åter



- Fantastiskt inspirerande
/Catarina L

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser