Har någon av er provat att göra kött glace?
Jag gör just nu, men som vanligt har jag svårt att låta bli att förändra recept. Jag har inte persilja, rotcelleri, morötter och inte purjolök och inte vitpeppar...
Jag tog i stället kålrot och palsternacka, dubbelt upp med lök och 5-6 vitlöksklyftor och fem nötben och en sida med lammrevben och rödpeppar och grönpeppar curry krydda och lite paprikakrydda. Rostade benen först i 40 minuter och sedan tillsammans med de tärnade rotsakerna 45 minuter. Vattnet kokade jag upp och hade i kryddorna och sedan benen och de lätt torr rostade rotsakerna...
Vad tror ni om det?
Vet inte om jag vågar smaka än. Brukar inte smaka av, för det vill gärna lyckas när jag lagar mat.
Nu däremot är jag osäker... borde kanske reducera tomatkross och rosta den i kastrull/stekpanna men har bara rostade torkade tomater, så jag lade i dem jag hade...Det börjar bli lite nervöst, första gången jag gör detta...