Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Fermetera björksav  (läst 4384 gånger)

S Lomner

  • Inlägg: 12
    • Södermanland
Fermetera björksav
« skrivet: 15 apr-10 kl 18:39 »
Har sett att det säljs fermeterad björksav (med örter i) som probiotika tex Vita Biosa.

Är det någon som vet om detta går att göra själv för att få längre hållbarhet på saven? Är inte ute efter något alkoholalternativ för den kunskapen verkar finnas i överflöd i detta forum!
En Kins Domian åt alla!
www.lomner.se

Peter in Slovenia

  • Inlägg: 37
    • Övriga världen
SV: Fermetera björksav
« Svar #1 skrivet: 26 jun-10 kl 07:59 »
Gäller det bara hållbarheten så går det även bra att frysa saven eller pastörisera den på flaska. Själv smaksätter jag saven med bär från gård och skog. 8 olika sorter tillsammans 1000 flaskor förra året. Fungerar som trevlig present och en extrainkomst vid försäljning. Årets sav ligger fryst i väntan på bärsäsongen. Kolla ELDRIMMNERs sida, dom har haft björksavs seminarium. Kanske finns det mera information om fermentering där. Det togs i alla fall upp under kursen.
Lycka till.
Explorer of food and abandoned places. Food producer and farmer.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

504 gäster, 4 användare (1 dolda)
Nataks, Tiomilaskogen, haakonkarlsson

* Forum

* Om tidningen Åter



- Supernöjd med den nya tidningen! Ska fixa ny betalning nu så vi har täckt upp det kommande året, ser fram emot att bygga upp ett litet bibliotek av tidningarna. :) Och maken är ivrig att få testa på ölbryggandet som finns med i senaste numret.. :P
/Maria Örni

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser