Vill börja baka men jag äger varken en bakmaskin eller elvisp med "krokar" så är det kört? 
Du behöver inte mycket för att baka bröd.
En rejäl bunke är bra att ha. Välj en i rostfritt, så kan du låta degen jäsa i bunken i ugnen (bra för mig som har bott i dragigt hus med låg innetemperatur, för ingen deg vill bli fluffig när det är kallt och blåsigt omkring den).
All övrig utrustning är överkurs, men som nybörjare/hyfsat bekväm kan det vara bra med lite mer grejer:
Brödformar.
Hård slickepott som inte viker sig när du skrapar ur degen ur bunken.
Degskrapa att göra rent bordet/bänken med utan att repa hela ytan. Används även när du delar degen, om du t ex bakar bullar.
Måttsats. L- och dl-mått är bra om man är typen som vill mäta. Somliga förespråkar våg för att få exakta mängder av ingredienserna, men efter en tids bakande har du erfarenheter nog för att avgöra när du har tillräckligt av det ena och det andra. Lägg "vågpengarna" på ingredienser i stället!
Träsked/-gaffel att röra ihop degen med.
Bakduk. Används på det färdiga brödet när detta svalnar.
Timer.