Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Kryddning av surdegs bröd  (läst 3515 gånger)

Thomas Lagerqvist

  • Gäst
Kryddning av surdegs bröd
« skrivet: 01 apr-10 kl 21:37 »
nu sist använde jag muskot, rosepeppar, timjan förgjordat gott måste ja säga. har använt svartpeppar vitpeppar kryddpeppar kardemumma med bra resultat kan bli lite starkt  >:D ibland men gott.
vore kul att höra vad ni kryddar med? :D
Mvh T

 

Ptr

  • Inlägg: 180
    • Västergötland
SV: Kryddning av surdegs bröd
« Svar #1 skrivet: 01 apr-10 kl 21:49 »
Bara surdegen i sig skälv, kanske lite salt. Lyckas man med detta tycker det blir bäst.

Annars blir det ofta "fusk"varianten med färdigblandade brödkryddor.

Hel fänkål blir inte dumt

Mvh Ptr
Bara för att man känner att man borde, men det inte blir av så kan även möjligheten att man kunde, om det bara blev av även det vara rätt trevligt.

Djursam

  • Inlägg: 82
SV: Kryddning av surdegs bröd
« Svar #2 skrivet: 01 apr-10 kl 22:21 »
Hel koriander, fänkål och anis. (2msk, 1/3 del var).
Används färskt ur morteln.
Vilka brödkryddor... Passar perfekt till rågsurdegsbröd!

Thomas Lagerqvist

  • Gäst
SV: Kryddning av surdegs bröd
« Svar #3 skrivet: 01 apr-10 kl 22:47 »
Blandade i Get ost o torkade hackade tomater mkt gott.

Elin G

  • Inlägg: 370
    • Uppland
    • Radhusträdgården - köksträdgård på radhustomten
SV: Kryddning av surdegs bröd
« Svar #4 skrivet: 02 apr-10 kl 09:47 »
Kummin är ju en klassiker, men jag föredrar nog orkyddat ändå.
Köksträdgård på radhustomten
http://radhustradgarden.blogspot.com

Thomas Lagerqvist

  • Gäst
SV: Kryddning av surdegs bröd
« Svar #5 skrivet: 02 apr-10 kl 15:56 »
Helt OK
men ibland e de kul o leka galen labbråtta ;)
ombyte förnöjer iallafall när de gäller bröd
Mvh T

Skytten

  • Inlägg: 7426
    • Skåne
SV: Kryddning av surdegs bröd
« Svar #6 skrivet: 02 apr-10 kl 16:06 »
Det är HELT OCH HÅLLET en smaksak, skapa ett gott surbröd, och krydda efter eget skön.
Jag vill ha bittermandel eller vitlök. Som extra smaker och alltifrån bulk och berikning kan jag ta grönsaker och tom rester från kylskåpet. Bröd kan man leka mycket med, och ofta få uppleva goda smaksensationer, mycket sällan blir det pannkaka.
Det bästa sättet att misslyckas, är att inte försöka!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

610 gäster, 1 användare
wazi

* Forum

* Om tidningen Åter



- Har nu köpt mina första nummer av Åter och de var över förväntan. Mycket innehållsrika och informativa, och bra blandning. Inspirerande att läsa om andras berättelser och tankar. Även min familj uppskattade tidningen och kommer att läsa fler nummer.:)
/Johanna

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser