Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Rapport från Ica-chark  (läst 4302 gånger)

louise

  • Gäst
Rapport från Ica-chark
« skrivet: 25 mar-10 kl 18:57 »
Så här ligger det till förstår ni:

Det finns salami som inte är lufttorkad.
Lufttorkat är sådana produkter som inte går att tugga.

Skytten

  • Inlägg: 7426
    • Skåne
SV: Rapport från Ica-chark
« Svar #1 skrivet: 25 mar-10 kl 19:07 »
Så här ligger det till förstår ni:

Det finns salami som inte är lufttorkad.
Lufttorkat är sådana produkter som inte går att tugga.

Det gäller förståss då för ICA:s produkter.
Det bästa sättet att misslyckas, är att inte försöka!

louise

  • Gäst
SV: Rapport från Ica-chark
« Svar #2 skrivet: 25 mar-10 kl 19:11 »
Nej. Italiensk salami är sådan som är lufttorkad och inte går att tugga. Sedan finns det salami som är som korv och går att tugga.

Skytten

  • Inlägg: 7426
    • Skåne
SV: Rapport från Ica-chark
« Svar #3 skrivet: 25 mar-10 kl 19:21 »
Italiensk salami är jäst (mjölksyrafermenterad) och  lufttorkad (ibland med rök), sockrade korvskinn, den ätes i tunna skivor, och inte behöver man svälja dem hela.
Det bästa sättet att misslyckas, är att inte försöka!

louise

  • Gäst
SV: Rapport från Ica-chark
« Svar #4 skrivet: 25 mar-10 kl 19:23 »
Jo för den går inte att tugga. Så är det bara.

jenses

  • Gäst
SV: Rapport från Ica-chark
« Svar #5 skrivet: 26 mar-10 kl 00:36 »
ICA-charkuteriet som korv-referens, herregud
Domedagen ante portas  :o

Rabarbern

  • Inlägg: 630
SV: Rapport från Ica-chark
« Svar #6 skrivet: 26 mar-10 kl 00:49 »
 ??? ??? ???
Slaget slint?

Kristofer

  • Inlägg: 241
SV: Rapport från Ica-chark
« Svar #7 skrivet: 26 mar-10 kl 01:08 »
He he, vad pratar du om? Salami är namnet på på italienska lufttorkade korvar.

Skytten

  • Inlägg: 7426
    • Skåne
SV: Rapport från Ica-chark
« Svar #8 skrivet: 26 mar-10 kl 10:09 »
Salam i betyder ganska mycket, och beträffande korv, är det inte bara italiensk korv som kallas salami.
Italiensk Salami marknadsförs av tillverkare överallt, och kan innehålla allt möjligt.
Ex:
Griskött (61 g), nötkött (51 g), fett fläsk (16 g), salt (4,5 g), glukossirap, kryddor, dextros, jästextrakt, vitlökspulver, antioxidationsmedel (E301), kryddextrakt, konserveringsmedel (E250). Innehåller vete. Kokt, rökt och torkat.

Det bästa sättet att misslyckas, är att inte försöka!

Kristofer

  • Inlägg: 241
SV: Rapport från Ica-chark
« Svar #9 skrivet: 26 mar-10 kl 11:50 »
Ja, du kan kalla en kotte 'salami' också om du vill. Det är inte heller en skydda term.
Men om vi snackar korv- och charkterminologi är en salami en mjölksyrafermenterad lufttorkad korv.

louise

  • Gäst
SV: Rapport från Ica-chark
« Svar #10 skrivet: 26 mar-10 kl 22:37 »
Ja jag var liksom tvungen å säga det till slut att.. all salami är lufttorkad. Då blev hon lite sur å sa "jaha, men den italienska går iallafall inte att tugga".

Kristofer

  • Inlägg: 241
SV: Rapport från Ica-chark
« Svar #11 skrivet: 26 mar-10 kl 22:46 »
Aha, så det var ica-tantens åsikt. Kunde man inte köpa förtuggad italiensk med e666?

louise

  • Gäst
SV: Rapport från Ica-chark
« Svar #12 skrivet: 26 mar-10 kl 22:58 »
jo.. trodde ni fattade ironin..

Thomas Lagerqvist

  • Gäst
SV: Rapport från Ica-chark
« Svar #13 skrivet: 27 mar-10 kl 20:00 »
den var bra ;)

Johannes

  • Gäst
SV: Rapport från Ica-chark
« Svar #14 skrivet: 29 mar-10 kl 10:00 »

Tänk så mycket man får lära sig här på alternativ.nu!
När jag köpte salami i Italien så kan man nog säga att tuggmotståndet var 100%igt.

Vitis

  • Inlägg: 4111
    • Skåne
SV: Rapport från Ica-chark
« Svar #15 skrivet: 29 mar-10 kl 23:00 »
jo.. trodde ni fattade ironin..

Ironin var inte glasklar i det första inlägget!

Men det kanske är en yrkeskada för dig, att inte kunna utrycka sig så tydligt i skrift??

*ironi*

Skytten

  • Inlägg: 7426
    • Skåne
SV: Rapport från Ica-chark
« Svar #16 skrivet: 29 mar-10 kl 23:10 »
Tuggmotståndet och tandstatus har ett visst samband när det gäller att bedöma tuggbarhet.
Jag har tre tänder mindre än det har varit, men öppnar en flasköl med de kvarvarande ibland.
Det bästa sättet att misslyckas, är att inte försöka!

louise

  • Gäst
SV: Rapport från Ica-chark
« Svar #17 skrivet: 29 mar-10 kl 23:21 »
Som alltid gör det väldigt ont när ni hoppar på mitt yrke.

Vitis

  • Inlägg: 4111
    • Skåne
SV: Rapport från Ica-chark
« Svar #18 skrivet: 29 mar-10 kl 23:28 »
Som alltid gör det väldigt ont när ni hoppar på mitt yrke.

Ursäkta! Mitt inlägg var inte alls illa menat ...

Det var ett litet mothugg mot att du hånade alla i tråden som inte förstod ironin i det första inlägget! Vilket var ganska otydligt... tror jag. Tydligen...

louise

  • Gäst
SV: Rapport från Ica-chark
« Svar #19 skrivet: 30 mar-10 kl 20:03 »
Ah, så det var så.. Man ska aldrig förutsätta nåt här i världen, ständig lärdom;)

Å ursäkten blev jag jätteglad för! Tack. Så fiint.



 


Dela detta:

* Inloggade just nu

539 gäster, 2 användare
jeno0038, Hantverkaren

* Forum

* Om tidningen Åter



- Det här är tidningar som jag kommer hålla reda på och spara på samma ställe, de fungerar som en uppslagsbok!
/Lovisa

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser