Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Byta ut ingredienser  (läst 48454 gånger)

javill

  • Inlägg: 11656
    • Blekinge
    • Glirnashopen
Re:Byta ut ingredienser
« Svar #20 skrivet: 04 maj-07 kl 13:08 »
Finns det inte något mjöl här i Sverige som ska passa extra bra till kakor? Eller har jag bara fått för mig det? Få kolla nästa gång jag handlar. Tänkte att det i så fall kanske motsvarar 405.
"Passa på och var glada nu. Man vet aldrig när det blir roligt nästa gång."

Marieberg

  • Gäst
Re:Byta ut ingredienser
« Svar #21 skrivet: 05 maj-07 kl 17:40 »
Att tyskarna är bra på bröd är det väl ingen som tvekar över (?), motsvarande många mjölsorter finns det också.

Kolla här!

20 cm ner på sidan finns mjölsorter uppräknade. Hur många sorter har vi i Sverige...?

Sirpusbollen

  • Inlägg: 858
  • odling, raw food och sløjd
    • Hälsingland
Re:Byta ut ingredienser
« Svar #22 skrivet: 05 maj-07 kl 17:46 »
finns ju massa olika mjölsorter i sverige, vi har ju säkert runt 20 också..

http://www.livsmedelssverige.org/livsmedel/vegetabilier/spannmal/mjol2.htm
sen är det finmalet och grovmalet. Spelt/dinkelmjöl etc..
Drömmer om lerigt hobbithus, permakultur, bin, gröna odlingar och egen spirulina. Inspiration och skapa <3
Lev och Spira - Raw food och hälsa

Marieberg

  • Gäst
Re:Byta ut ingredienser
« Svar #23 skrivet: 05 maj-07 kl 20:02 »
finns ju massa olika mjölsorter i sverige, vi har ju säkert runt 20 också..
6 sorters vetemjöl och 6 sorters rågmjöl har vi nog inte.
Kravmjöl naturligtvis borträknat.

Sirpusbollen

  • Inlägg: 858
  • odling, raw food och sløjd
    • Hälsingland
Re:Byta ut ingredienser
« Svar #24 skrivet: 05 maj-07 kl 20:25 »
Vi har ju åtminstonde 5 olika vetemjöl (vanligt, skrädmjöl, lantvetemjöl, grahamsmjöl, vetemjöl special)
Drömmer om lerigt hobbithus, permakultur, bin, gröna odlingar och egen spirulina. Inspiration och skapa <3
Lev och Spira - Raw food och hälsa

Edgar

  • Inlägg: 3246
    • -
    • Kennel Hustomten
Re:Byta ut ingredienser
« Svar #25 skrivet: 05 maj-07 kl 20:47 »
Vi har ju åtminstonde 5 olika vetemjöl (vanligt, skrädmjöl, lantvetemjöl, grahamsmjöl, vetemjöl special)

Hej!

Jag trodde skrädmjöl var rostat havremjöl?

Edgar

Marieberg

  • Gäst
Re:Byta ut ingredienser
« Svar #26 skrivet: 05 maj-07 kl 21:43 »

Jag trodde skrädmjöl var rostat havremjöl?

Jo, så vitt jag vet tillverkas skrädmjöl av havre.

3 sorters vetemjöl alltså. Vetemjöl special är ju, så vitt jag vet, vanligt vetemjöl med en proteintillsats.

Hur många sorters rågmjöl finns?
Fint och grovt?

Edit: Är kärnvetemjöl = lantvetemjöl?
« Senast ändrad: 09 maj-07 kl 17:27 av Ior »

 

Nettus

  • Inlägg: 2672
  • Gör inte som alla andra - tänk själv!
    • Småland
Re:Byta ut ingredienser
« Svar #27 skrivet: 08 maj-07 kl 13:06 »
Och rågsikt.
Stadsbo med akut längtan ut på landet med djur och odlingar


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

1615 gäster, 2 användare
ärt, Hans Hultén

* Forum

* Om tidningen Åter



- Åter är en tidsskrift som är tidlös. Ett 5 år gammalt nummer är lika användbart nu som när den kom ut.
Jag har haft väldigt mycket nytta och har fortfarande av tidningen.
/Per

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser