Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Vin på exotiska frukter??  (läst 1136 gånger)

Capt

  • Inlägg: 2
Vin på exotiska frukter??
« skrivet: 02 feb-10 kl 08:13 »
Är det någon som har några tips på hur man gör vin/ alkoholhaltiga drycker på exotiska frukter som t.ex. ananas, kokosnötter, apelsin eller citron?

Och detta ska helst gå att göra på en lite segelbåt med begränsad tillgång till el. och en temperatur som är mellan 25-40C
 

Mvh Capt
« Senast ändrad: 02 feb-10 kl 08:16 av Capt »

Skytten

  • Inlägg: 7426
    • Skåne
SV: Vin på exotiska frukter??
« Svar #1 skrivet: 02 feb-10 kl 08:22 »
Jäsning fungerar dåligt över 25 grader Celsius. Annars är det inga problem med råvarorna.
Jag har gjort vin på apelsinjuice, och fått bra resultat.  När man gör vin är oftast inte ursprungsprodukten kritisk, bara det är sött och innehåller nästan inget fett. Val av jäst påvekar resultatet mest.  Du kan göra som man gör när man gör vin från vilken frukt eller druva som helst.

På en båt borde det gå att kyla ner jäsdunken med våta trasor, så temperarturen inte blir för hög.

Du kan få en stark "fuldricka" så snabbt som ett dygn  med så hög jästemperatur ;D
Det bästa sättet att misslyckas, är att inte försöka!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

457 gäster, 4 användare
Jon.b, junneboy, Fjällbruden1, Tiomilaskogen

* Forum

* Om tidningen Åter



- Jättenöjd och glad över tidskriften Åter!
/ Märit

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser