Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Bröd utan jäst  (läst 3659 gånger)

Pillz

  • Inlägg: 9
  • Ett liv utan katt är inget att ha....
    • Västmanland
Bröd utan jäst
« skrivet: 23 jan-10 kl 22:41 »
Jag vill lära mig hur man bakar bröd utan jäst.
Har ni några recept på lager?

ieenilorac

  • Inlägg: 8434
  • www.sonnarpsnaturbruk.n.nu
    • Skåne
    • Sonnarps naturbruk
SV: Bröd utan jäst
« Svar #1 skrivet: 24 jan-10 kl 08:46 »
Titta i någon av surdegstrådarna, där finns massor av recept!

Lycka till!
Har nyligen köpt en liten gård på landet. Stora renoveringsbehov, stora möjligheter. Grönsaker, örter, träd och buskar. Bin. Amerikanska gula gäss, peking-, cayuga, welsh harlekin o myskankor, höns av diverse raser o vaktlar.

mistel

  • Inlägg: 543
    • -
SV: Bröd utan jäst
« Svar #2 skrivet: 24 jan-10 kl 09:43 »
Och något jag lärt mig av mina misstag är att ska man bara ha surdeg som jäsmedel ska man ha en gammal välfungerande surdegskultur (och för mig funkar oftast rågsurdegen bäst) det funkar inte som det står i många recept att man kan baka med den dag 3 och liknande, för mig funkar det bara om den har många veckor på nacken + man har en ganska lös deg. Har man en ung surdeg kan man behöva tillsåtta en liten mängd jäst för att det ska jäsa upp tillräckligt mycket.

+Att låta det hela ta tid man kan behöva låta bröden jäsa många timmar + göra fördegar och liknande men med planering funkar det + det blir ju ofta mer smak vid lång jäsning.

krego

  • Inlägg: 31
    • Skåne
SV: Bröd utan jäst
« Svar #3 skrivet: 02 feb-10 kl 21:27 »
Äpple och yoghurt bröd

2 dl       Havregryn
5 dl       Siktat Dinkelmjöl
1dl       Linfrö
1dl       Russin
1dl       Hasselnötter (grovhackade)
1 tsk    Bakpulver
2 nypor   Havssalt
4 dl       Naturell Yoghurt
1 st      Rivet  Äpple
3 msk   Honung

Blanda allt torrt, tillsätt allt vått och rör om. Fyll smeten i en fyrkantig kakform klädd med bakplåtspapper. Gräddas vid 175 C i ca 1h 20 min.

// Lycka till!

Matglada Tänkaren

  • Inlägg: 138
    • Dalarna
SV: Bröd utan jäst
« Svar #4 skrivet: 06 feb-10 kl 03:15 »
Prova AnneLies Schöneks honungsjästmedel. Finns i hennes böcker-
Eller Aurions honungsalt bröd, finns på nätet och i deras bakböcker.
http://www.eldrimner.com/2819.brodresa_till_aurion.html ;D
"There is enough for everybodys need but not for everybodys greed."
M. Gandhi


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

649 gäster, 3 användare
Bokohammare, beekeepern, pow

* Forum

* Om tidningen Åter



- Längtar alltid till nästa nummer. De kommer aldrig tillräckligt ofta!
/Annelie R

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser