Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  potkäs  (läst 1049 gånger)

småbrukartanten

  • Gäst
potkäs
« skrivet: 10 dec-09 kl 12:08 »
Är det någon som har prövat och vet hur man gör?

tinna.m

  • Inlägg: 2451
    • Skåne
SV: potkäs
« Svar #1 skrivet: 10 dec-09 kl 12:36 »
Det finns en tråd om det,  -portkäs-

Jag tar riven ost -skalkar,torra,olika sorter och häller på cognac eller portvin samt kummin. Låt stå en stund.
Knappt lika mycket(viktmässigt) smör röres i.
Bred på kex & bröd.

Cognac/port (brännvin) är dels konserveringsmedel dels mjukmedel till torra kanter & kummin åsså smaken...
så snåla inte! Och fuska inte med grädde "iställetför", då håller det sig inte.

Mest Blues & Jazz i huvet. Bakmes&Snoa. Åså Country

 

småbrukartanten

  • Gäst
SV: potkäs
« Svar #2 skrivet: 10 dec-09 kl 14:56 »
Tack för tips! Ska pröva.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

802 gäster, 1 användare
Sågarens

* Forum

* Om tidningen Åter



- Senaste numret (3/19) var verkligen jätteintressant (även om alla brukar vara intressanta). Gillar artiklarna om framtiden och skulle gärna läsa mer om alternativa, positiva framtidsvisioner (det är dags att se något annat än kollapsbaserade domedagsprofetior). Vill också lära mig mer om olika toalettlösningar.
/ Hanna

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser