Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  potkäs  (läst 988 gånger)

småbrukartanten

  • Gäst
potkäs
« skrivet: 10 dec-09 kl 12:08 »
Är det någon som har prövat och vet hur man gör?

 

tinna.m

  • Inlägg: 2451
    • Skåne
SV: potkäs
« Svar #1 skrivet: 10 dec-09 kl 12:36 »
Det finns en tråd om det,  -portkäs-

Jag tar riven ost -skalkar,torra,olika sorter och häller på cognac eller portvin samt kummin. Låt stå en stund.
Knappt lika mycket(viktmässigt) smör röres i.
Bred på kex & bröd.

Cognac/port (brännvin) är dels konserveringsmedel dels mjukmedel till torra kanter & kummin åsså smaken...
så snåla inte! Och fuska inte med grädde "iställetför", då håller det sig inte.

Mest Blues & Jazz i huvet. Bakmes&Snoa. Åså Country

småbrukartanten

  • Gäst
SV: potkäs
« Svar #2 skrivet: 10 dec-09 kl 14:56 »
Tack för tips! Ska pröva.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

527 gäster, 1 användare
Aquamaja

* Forum

* Om tidningen Åter



- Att jag läst samtliga gamla nummer som fanns att få tag på för utlåning av denna tidning säger väl en hel del om vad jag tycker om den. En del av dem har jag lånat flera gånger. Jag älskar tidningen! Den är idérik, hoppingivande, livsbejakande, inspirerande och informativ och får mig att sjuda av iver och verksamhetslust. Jag kommer att köpa gamla nummer några i taget och nu är det verkligen dags att starta en prenumeration!
/Anneli

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser