Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  potkäs  (läst 991 gånger)

småbrukartanten

  • Gäst
potkäs
« skrivet: 10 dec-09 kl 12:08 »
Är det någon som har prövat och vet hur man gör?

tinna.m

  • Inlägg: 2451
    • Skåne
SV: potkäs
« Svar #1 skrivet: 10 dec-09 kl 12:36 »
Det finns en tråd om det,  -portkäs-

Jag tar riven ost -skalkar,torra,olika sorter och häller på cognac eller portvin samt kummin. Låt stå en stund.
Knappt lika mycket(viktmässigt) smör röres i.
Bred på kex & bröd.

Cognac/port (brännvin) är dels konserveringsmedel dels mjukmedel till torra kanter & kummin åsså smaken...
så snåla inte! Och fuska inte med grädde "iställetför", då håller det sig inte.

Mest Blues & Jazz i huvet. Bakmes&Snoa. Åså Country

småbrukartanten

  • Gäst
SV: potkäs
« Svar #2 skrivet: 10 dec-09 kl 14:56 »
Tack för tips! Ska pröva.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

585 gäster, 2 användare (1 dolda)
Oskari

* Forum

* Om tidningen Åter



- Mycket intressanta uppslag! Blev väldigt sugen på att skaffa höns. Efter större delen av renoveringarna på huset är klara så ska jag bannemig också skaffa mig några höns!
/Dennis Bengtsson

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser