Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Glögg  (läst 993 gånger)

jimvidar

  • Inlägg: 63
  • Perenner och mat som största intressen.
    • Uppland
Glögg
« skrivet: 25 nov-09 kl 16:27 »
Stulet recept från
odla.nu

 Dunderglögg

5 liter svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 paket bakjäst (eller starkvinsjäst)
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit färsk ingefära (ca 5 cm) skalad o delad i mindre bitar
1 kanelstång
1-2 pkt russin (2 pkt = 500 g)
2,5 kg socker

Blanda allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i - och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex.
Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert. Var noga med att inte få med bottensatsen. (Jag har ingen hävert så mot slutet häller jag det genom ett filter och det allra sista som är grumligt häller jag ut.)
Värm och njut. Drick med förstånd, den blir stark! crazy.gif


Yrmff

  • Gäst
SV: Glögg
« Svar #1 skrivet: 27 nov-09 kl 08:40 »


Det är kul med glögg!!

här har du lite som jag snott



Den "officiella" glöggtråden  ::)
http://www.alternativ.nu/smf/index.php?topic=26965.0   :)

http://www.fortunecity.se/grandprix/crossbanan/50/glogg/glogg.htm

« Senast ändrad: 27 nov-09 kl 08:48 av Yrmff »


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

482 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- För moder jord skull!
/Henrik

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser