Det blir för lufttätt tror jag.
Såg en gång i Fine Woodworking en notis om att man inuti ett stort tomfat satt ett rör i mitten, och fyllt mellanrummet med
hårt packat sågspån.
Därefter togs det inre röret bort och spånet antändes i botten av hålet.
Det måste förstås finnas hål för luftintag i botten.
Det brann tydligen rätt länge, man använde metoden för att värma upp en verkstad.
Beträffande värmeutveckling i färsk sågspån, så beror den sannolikt på att det följer med bakterier och svampar från stockens utsida in i stacken.
Jag har inga uppgifter på vad eventuell svampvärme skulle kunna ge, men den värmen kan ju inte komma från ingenstans.
Det måste ske en nedbrytning av stacken om det blir någon värme att tala om.
Alltså bakterierna och svamparna måste ju producera värmen genom att käka nåt.
Ska det bli nåt vidare utbyte så måste stacken sjunka ihop rätt snabbt.
Och det brukar dom ju inte göra.
Att tro att den processen skulle kunna tävla med en eldning i en effektiv panna verkar...........

I