Igår bakade jag småkakor av resterna från frukostgröten, jag kan väl inte påstå att det blev världens bästa kakor men det gick snabbt och lätt och de var i alla fall goda, så här gjorde jag:
*Överbliven gröt
*Sirap
*Olja
*vaniljsocker
*kokosflingor (andra smaksättningar går också bra, som kakao, hackade nötter o.s.v.)
*Grahamsmjöl
(usch så tråkigt nyttiga de verkar, men det gör kanske inget?)
Tillsätt så mycket sirap till gröten att den blir riktigt söt och god, ta ungefär lika mycket olja. Blanda sedan i vaniljsocker, ungefär 1/2 tsk/dl gröt, kokosflingor efter smak och mjöl till en lagom deg.
Låt stå kallt ett tag och gotta till sig och forma sedan till kakor som gräddas i 200° 10-12 minuter, sedan kan de få stå lite på eftervärmen med luckan öppen så de blir hårda, mina blev lite i mjukaste laget.