Fick tag i citronsyra tillslut. Vinsyra hittade jag inte
någonstans och citronsyran var slut i hela byn och i hela grannstan,
så fick vänta med att hälla i den till dagen efter när de hade fått fram
ny här på Ica. Nu har jag två 10l-hinkar på balkongen som skall hållas
upp imorgon om jag bara får tag i nya gummiringar till flaskorna och
tillräckligt med burkar att frysa i. Blev lite bråttom med saftandet då
vi skall åka bort på tor, så hade inte hann skaffa allt innan.
Tack så mycket. Jaha, det räcker med så kort tid. Min ena hink har stått
sedan i torsdags kväll och min andra sedan i fredags kväll. De innehåller
riktigt stark och smakrik saft nu. Körde ena hinken med kanel och vanilj,
fast i pulverform i ett igenklämt återanvändningsbar kaffefilter, och andra
hinken utan kryddorna, men med lite mer fläder. Skall bli jättespännande att
se hur resultatet blir

.
Jaha, kan man använda ren c-vit? Är det också lite konserverande? Är alla
syror det kanske?