http://www.polyfacefarms.com/ gör en grej av att blanda djur under vintern. De går på en ströbädd som ligger direkt på marken. Hönsen går på golvet och kaninerna sitter i burar ovanför på nätbotten så att deras gödsel åker ned på ströbädden. Därmed behöver de inte så stora och dyra lokaler. Eftersom det blir varmt i den komposterande bädden samlas maskar där och andra destruenter som hönsen äter under en stor del av vintern. De kan även ha andra djur t ex grisar i samma lokal som de då flyttar runt med jämna mellanrum så att de bökar upp bädden. I kornas ströbädd, som är likadan direkt på marken, blandar de i i säd och majs i halm- och hyvelspånslagren som jäser under vintern. De är noga med hyvelspånen eftersom de tillför kol som förhindrar bildning av ammoniak. När korna släpps ut på bete i mars/april (de bor i Virigina) släpper de in grisar som får böka upp ströbädden och lufta den. Detta gör det under jakten efter sädeskornen i bädden. Sen slänger de ut komposten på betesfälten som därmed får fin gödsling.
Deras filosofi är att de olika djurslagen faktiskt minskar parasitangreppen eftersom även många goda bakterier frodas i miljön. Det blir mer naturligt helt enkelt. På fälten under sommaren låter de en "äggmobil" med värphöns följa korna, efter några dagar när fluglarverna kläckts i komockorna, som saniterare av marken. Därmed har de väldigt lågt parasittryck på gården och därtill väldigt lite flugor och "skitlukt". När marken inte exponeras för samma djurslag får inte de olika parasiterna grund att frodas på samma sätt eftersom de inte får konstant tillgång till sina värddjur. Skall sägas att familjen Salatin flyttar på sina djur varje dag i hagen. De har endast små mobila eltrådshagar till kor/grisar och flyttbara betesburar åt smådjuren + äggmobilen med 400värphöns. Först kommer korna och sen kommer hönsen, broilersarna, kalkonerna och-eller kaninerna. Varje djurslag är alltså aldrig exponerade för en viss markbit mer än en dag. Därmed får parasiterna det tufft till skillnad från i en vanlig hage där ett enda djurslag rör sig över hela marken hela tiden.
Allt säljs sedan på gården direkt till kund mot beställning. Fjäderfäna och kaninerna slaktas på gården (säljs levande till kunderna till slakviktspris och slaktas sedan gratis... som en gåva). Korna säljs också och skickas, som kundens ägodel, sedan till slakt och tas tillbaka till gården där kunden hämtar den i halvor eller "kvartingar". Deras gård är på 200hektar och den försörjer hela familjen ink två vuxna barn. Vintertid har de en småskalig sågverksamhet som komplement till sommarens djuruppfödning. De är i stort sett lediga från nov till feb.
Joel Salatins bok "You can farm" behandlar detta. Otroligt givande läsning!