NU kan inte jag sånt här... men ska man inte hänga köttet luftigt? och ej fuktigt.. det brukar jordkällare inte riktigt kunda bistå med...
Sen nu när vi slaktade några lam häromförut så fick vi rådet att inte hänga dom alls.. styckaren vi pratade med sa att det var skillnad på Får och Nöt där... men iofs är det tvååringar så kanske dom måste möra lite?
Hoppas det blev bra 
Jo, luftigt ska det ju vara och vår jordkällare är nog snarare torr och luftig än fuktig. Där är gjutet golv och det brukar man ju inte ha i jordkällare precis och eftersom slaktkroppen till och med hade torkat i yttersta lagret så är där nog ganska torrt.
Sen när det gäller hängning så verkar det finnas lika många bud som budbärare. Allt ifrån att lamm inte ska hängas alls till 40 dygnsgrader . Slakteriet där vi brukar slakta låter även lammen hänga ett par dagar och det blir i alla fall inte segare och äckligare av att hänga.

Köttet från idag verkade mycket mört så det ska bli spännande att smaka.
Nu har jag blandat saltlag för att så småningom kunna lufttorka en stek och en bog.