Hittade detta recept av en slump, och tänkte att det kanske intresserar någon här. Själv har jag börjat fundera på vart man kan få tag på Duvor om man inte tar dom ur skogen själv?...det är taget ur Hemmets Journal nr 16 år 1973
3 st Duvor
3 msk Margarin
salt, vitpeppar
6 st bacon skivor
Fyllning:
1 hackad lök
3/4 dl ris
1 msk Smör
2 1/2 dlbuljong
2 msk persilja
1 1/2 tsk örtkrydda ( tex rosmarin,mejram,timjan eller salvia )
Fräs lök och ris i fettet tills allt blivit en aning brynt.
Späd med buljong och låt koka under lock på svag värme i ca 18 minuter.
tilsätt hackad persilja och stötta örtkryddor.
Fyll duvorna med fyllningen. Hetta upp margarinet i stekpanna, lägg duvorna och
bryn dem vackert bruna runt om på svag värme.
Krydda duvorna med salt och peppar. Lägg därefter duvorna med bröstet upp på
stekgaller i långpanna. täck bröstet på duvorna med baconskivor ( fäst dem med tex tandpetare )
Sätt in fåglara i ungnen och efterstek i 175 grader i 60 min.
ta ut fåglarna ur ungnen och täck med aluminiumfolie med såsen görs.
Sås:
2 msk vetemjöl
2 dl vatten
1 dl tjock grädde
1 msk vinbärs gele
Rör ut mjölet i vattnet. häll det i långpannan och koka upp
under omrörning. koka bort hälften av vätskan.
tillsätt grädden och gelen och krydda med salt och peppar.
Servera med kokta grönsaker, bönor eller ärter. Små stek lökar och vinbärsgele.
Kokt eller råstekt potatis.
Om någon prövar detta recept...kanske ni kan skriva några rader om hur det var, får jag själv tag på duvor tänkter jag pröva...men jag kanske får lura familjen att det är kyckling :-)
//Gormac