Hej!
Har mjölksyrat kål och kryddat med gul paprika, gul lök, äpple, enbär och vitlök, den innehåller även kokt avsvalnat saltvatten och dessutom vassle från fil.
Nu till problemet, vitlöksklyftorna har blivit gröna, inte möggel-grön-ludna utan bara bytt färg till grön, det gröna har inte heller "smittat av sig" på närliggande kål.
I övrigt ser surkålen jättefin ut, men har inte öppnat och luktat eller smakat på den, då den bara har stått i 14 dagar.
Grönvitlöksfenomenet har jag inte stött på förut då jag har gjort precis som ovan fast haft röd paprika i istället för gul, ej heller då jag kryddat mjölksyrad pumpa med vitlök.
Måste jag slänga allt, eller går det att pilla bort vitlöken eller är det ett vanligt fenomen och inget att bry sig i?
Någon som har erfarenhet av detta?
Vad ska jag göra? Tipps tack
