Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Vattenkefir - hur sött?  (läst 1532 gånger)

Vattenkefir - hur sött?
« skrivet: 01 apr-09 kl 17:58 »
Hej!

Jag gör vattenkefir, men undrar om någon vet hur mycket socker som finns kvar efter de 2-3 dygn som "jäsningen" tar för att få en färdig dryck? Min man har nämligrn diabetes och jag vet inte om denna dryck är lämplig för honom ur sockersynpunkt.

Gunilla

vargfot

  • Inlägg: 78
SV: Vattenkefir - hur sött?
« Svar #1 skrivet: 06 apr-09 kl 11:55 »
Eventuellt skulle du kunna prova att mata bakterierna med fruktos eller inulin istället.
Nackdelen med fruktos är att det kan höja blodfetter istället för blodsockret.
Inulin är kolhydratkedjor bestående av framförallt fruktos och kan inte spjälkas av kroppen utan endast av bakterier.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

591 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Kan bara varmt rekommendera denna tidning!
/Sanna

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser