Vill försöka äta mindre köpta smörgåspålägg och här är ett recept på rillette ur en fransk kokbok, som blir jättebra.
1kg griskött rullas i salt och peppar och får dra 6 timmar. Sen skär man det i små små tärningar, samma med 350 gram riktigt fett fläsk (vitt). Blanda detta med 2 pressade vitlöksklyftor, 2 tsk örtkryddor, 2 msk torrt vitt vin och lägg i en gryta eller pyrexform med lock och koka det i ugn (140 grader) i 4 timmar. Häll det i en sil över en skål; där samlas fettet. Dela på köttmassan med en gaffel och tryck ner i en terrinform. När fettet och köttet har svalnat lite kan man hälla/skeda över fettet, annars kryper det ner i massan igen. Det ska vara ett fett skikt över, det konserverar. Förvaras kallt.
Jag har gjort ett liknande recept ovanpå spisen också, men det blev för hett och köttet blev alldeles stekt i fettet. Ovanstående recept kan rekommenderas. Det står i receptet att köttet ska vara magert, men jag har använt mig av "fläskigt" kött, sånt som används som bacon.