Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Göra egen misosoppa  (läst 3060 gånger)

claus

  • Gäst
Göra egen misosoppa
« skrivet: 26 jan-09 kl 16:15 »
Någon som har erfarenhet av det? Det är så himla gott med något varmt att dricka när man äter kall mat (sushi, råkost) och misosoppa ska visst vara väldigt rikt på lättupptagliga aminosyror. Bra om man inte äter kött.


Misosoppa
Från Wikipedia
 
Misosoppa är en japansk soppa som innehåller miso och dashi. Soppan tillreds oftast med grönsaker men smakar gott även med t ex alger, grönsaker, tofu, nudlar, fisk och ris.

Misosoppa dricks oftas direkt ur skålen och serveras ofta tillsammans med sushi på japanska restauranger, eller tillsammans med sashimi. Det blev vanligt att äta misosoppa i Japan under edoperioden och några år tidigare. En skål misosoppa är aldrig en hel måltid utan den serveras traditionellt i Japan tillsammans med ris till andra måltider. En enkel klassiker är Misosoppa, ris, nori och inlagda grönsaker.


Sverige
Misosoppan kom till Sverige under 1950-talets början. Den var till början ingen succé, men efter några decennier började folk få upp ögonen för den, och numera finns den att beställa på i princip varenda japansk restaurang i hela Sverige. Misosoppan får sin typiska smak från mison och dashi-buljongen men smaken varierar i hemlandet beroende på var i landet den tillreds.

Hämtad från "http://sv.wikipedia.org/wiki/Misosoppa"
« Senast ändrad: 29 jan-09 kl 12:38 av claus »

alexthesaint

  • Inlägg: 447
    • Västergötland
SV: Göra egen misosoppa
« Svar #1 skrivet: 01 feb-09 kl 16:10 »
Haj.
Jobbade förr på en japansk restaurang.

Vi kokade buljong på kombu (en slags tång) och blandade i misopasta, absolut enklaste receptet. T<ill serveringen tillsatte vi purjolök, tofu och wakame(en späd alg). Ibland silade vi igenom bonitoflingor, som ger en speciell fisksmak, eller tillsatte pyttelite mirin (söt matlagningssaké).
Enkelt och smarrigt.
Don´t worry. Be happy.
Klasskamp!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

595 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Som alltid mycket nöjd. Stycket med "Att ta vara på en gris" var kanon på alla sätt! Gillar nybörjarbreven mycket.
/Marie Mårtensson

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser