Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Min rök/kok  (läst 1928 gånger)

Rödjan

  • Inlägg: 193
Min rök/kok
« skrivet: 08 nov-08 kl 19:27 »
Tänke bara visa en bild på min anordning där jag kokar potatis till grisar samt röker kött av grisar i samma moment:

Har en liten gård. Odlar grönsaker. Har grisar, getter och höns.

Vitis

  • Inlägg: 4111
    • Skåne
SV: Min rök/kok
« Svar #1 skrivet: 08 nov-08 kl 23:09 »
Smart som fan !!

Men blir det inte väldigt varmt i lådan där skorstenen går in ?

Hur som helst, dubbel nytta av en brasa.

Lars Pers Maria

  • Inlägg: 753
    • -
SV: Min rök/kok
« Svar #2 skrivet: 10 nov-08 kl 01:19 »
Vilket träslag rekommenderas om jag ska bygga en ny röklåda?
Nybyggarkvinna från förförra seklet. Pånyttfödd bondesjäl som vill hålla släktgården vid liv och inte glömma gamla kunskaper. Man o tre stora barn.
Getgård med ostproduktion, ett par hästar, höns, ankor, råttfångare, highländare, anställd islandshund och en tax som lagårdskatt.

Rödjan

  • Inlägg: 193
SV: Min rök/kok
« Svar #3 skrivet: 12 nov-08 kl 19:55 »
Nej, det blir inte mer än 30 grader eller så, perfekt till kallrökning. Jag har fler rörsektioner att sätta på om det behövs.

Det där är vanliga granbräder.

Och just ja, röklådan har såklart ett lock som inte är med på bilden.
Har en liten gård. Odlar grönsaker. Har grisar, getter och höns.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

621 gäster, 3 användare (1 dolda)
javill, Mats Persson

* Forum

* Om tidningen Åter



- Åter är en tidsskrift som är tidlös. Ett 5 år gammalt nummer är lika användbart nu som när den kom ut.
Jag har haft väldigt mycket nytta och har fortfarande av tidningen.
/Per

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser