Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Helt otroligt gott!  (läst 6751 gånger)

betsla

  • Inlägg: 2896
    • Jämtland
    • Betsla - me, myself and I
SV: Helt otroligt gott!
« Svar #20 skrivet: 20 jan-09 kl 23:43 »
Hängmöra minst 24 timmar, annars blir det segt! Man kan räkna dygnsgrader också, men det har jag aldrig lärt mig  :P

Men dygnsgrader är busenkelt. Älg tex ska hänga i ca 40 dygnsgrader. Om det då är +5 grader där den hänger ska den hänga i 8 dygn. 5*8=40
70-talist som bor på vischan i Jämtland med sambo, 3 barn, 1 katt, 13 Åsenfår (genbank 1338 och MV3) och ett gäng höns - hedemora, brun leghorn, dv wyandotte, cream legbar och wyandotte samt lite araucanakorsningar och diverse andra korsningar.

 

Attes matte

  • Inlägg: 4331
    • Jämtland
Sv.
« Svar #21 skrivet: 21 jan-09 kl 08:17 »
Allt kött ska hänga i 40 dygnsgrader, men det är mindre viktigt med kött från väldigt unga djur och väldigt ljust kött. Älg och nöt vill jag faktiskt ha hängt i uppemot 70 dygnsgrader... Blir sååå mört och gott! /Sara
Renoverings-bloggen: www.flatcoated.se/racksjon
Atte-bloggen: www.flatcoated.se/blog


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

784 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Som alltid mycket nöjd. Stycket med "Att ta vara på en gris" var kanon på alla sätt! Gillar nybörjarbreven mycket.
/Marie Mårtensson

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser