är det inte så att Halm kan damma lite mer än tillexempel Hö utan att vara helt kasst?
Jaaa.. det finns ju många åsikter

Damm eller ryk eller små borst.. Det finns ju många olika sätt för en bal att "damma". Ryker eller pyr det mer än dammar börjar jag bli orolig, både på hö och halm.
Damm från halmet är inte nödvändigtvis urdåligt halm. Jag har märkt på havrehalm i sträng, som är helt torr, innan pressning som dammar rätt bra. När man pressar småbalar så går det mesta av detta bort, i och med att hårdpressen packar halmen med en murbräcka i princip.
Dom få gånger jag har köpt rundbal så har dom alltid varit mer dammiga än småbalar.. Så då sprättar jag upp dom, rullar ut dom och kör över med hårdpressen och får mycket bättre, damm-fria småbalar utav det.
Dålig/möglig halm luktar inte bra.
Damm kommer man aldrig ifrån med strö. Sågspån dammar. Torv tycker jag dammar nåt förjävligt (många säger det motsatta) och har haft hästar som reagerat starkt på torv. Just nu kör vi en kombination med sågspån i botten och halm ovanpå.