Kan det vara något liknande det här som du letar efter?:
Ärtbulla (från Dalarna)
50 g jäst
375 g smör/margarin
1 L mjölk
1.5 dl ärtmjöl
250 g strösocker
ca 2 L vetemjöl
Smält smöret, häll i mjölken och låt det bli ljummet. Smula sönder jästen i en degbunke och rör den flytande med lite av degspadet. Häll på resten av degspadet. Tillsätt ärtmjöl, socker och vetemjöl lite i sänder och arbeta degen kraftigt. Ta inte i för mycket mjöl. Degen ska vara lösare än vanlig vetedeg. Låt jäsa till dubbel storlek.
Arbeta upp degen på bakbordet och dela den i 15 bitar. Rulla dem till runda bullar. Kavla sedan ut dem till tunna kakor med kruskavel. Mjöla under så att degen inte fastnar på kavel och bord. Borsta kakorna med borste så att överblivet mjöl försvinner.
Lägg kakorna på smorda plåtar och grädda dem genast i 250 grader ca 10 minuter. Borsta kakorna och låt dem kallna mellan bakdukar.
Ur
Landskapsbröd av Karl-Johan Börjesson
Platta bröd brukar kunna gräddas i ugn, på häll eller i stekpanna så det borde funka om du bara anpassar kakornas storlek till pannan

.