Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Afrikanska dvärggeter  (läst 1341 gånger)

Azeman

  • Gäst
Afrikanska dvärggeter
« skrivet: 28 aug-05 kl 12:59 »
Hur stort ska dom ha? Hur många ska dom va? kan man ha en å samma större hage året om ,eller måste man dela av och byta lite då och då, så det växer upp igen? kan dom gå i skogen? finns det andra söta geter? Hur stort ska deras hus vara? varmbonad? Hö eller halm? kanske spån? Finns det nån bra sida om raser, även bilder på dom?

Krusmynta

  • Inlägg: 120
Re:Afrikanska dvärggeter
« Svar #1 skrivet: 02 sep-05 kl 15:30 »
Hej!

Det var många frågor, och flera kan du läsa flera olika svar på, i tidigare get-trådar (ett tips!)

Getter är flockdjur, så minst två ska de vara. Hur stort de ska ha, beror på hur mark etc ser ut. Självklart är ju större hage alltid bättre än mindre. Getter betar inte så särskilt mycket, så gräset hinner växa (om det inte är extremt torrt osv.) ganska snabbt. De går liksom och pillrar i sig lite grann här och var, till skillnad från de mer utpräglade gräsätarna: fåren.

Alla getter är söta ;-) Det är nog en smaksak vilken sort man vill ha.

Huset råder det delade meningar om, men det ska vara drag och regnfritt i alla fall. Bädd är det också en smaksak vad som är bäst. Jag tycker att en rejäl permanentbädd av halm funkar bäst.

Getter tycker om att gå i skogen, både i hage, och i koppel.

Lycka till!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

372 gäster, 11 användare (3 dolda)
Thomas_, Prillis, Tiomilaskogen, fri, Malin Andersson, carlos, Be, H2O

* Forum

* Om tidningen Åter- Förvånansvärt väl sammansatt och innehållsrik tidning! Kanske är det just för att den är skriven av entusiaster, inte professionella skribenter, som den andas så mycket glädje och inspiration.
/Jeuce

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser